Bálint-csoport

Az orvosi és segítő szakterületeknek is megvan a maga szomatikus, a pszichés és a szociális dimenziója. Ennek felismerése, elismerése, művelése megkönnyíti a mindennapi gyógyító munkát, szinte elengedhetetlen egy mai modern társadalomban.

A Bálint csoportban résztvevő orvosoknak, nővéreknek, más segítő szakembernek nő a munkahelyi elégedettsége, jobb kapcsolatot teremtenek a páciensekkel, a kollégákkal, könnyebben döntenek, önismeretük mélyül, csoportos támogatást kapnak a nehéz esetek kezeléséhez.  A csoportmunka segíti őket az értékek, célok tisztázásában, érzelmi intelligenciát fejleszt, segít a kiégés megelőzésében, elmélyíti a szakmai önismeretet, komplex csoportos tanulási helyzetet teremt.

Az esetmegbeszélő Bálint csoport probléma orientált, középpontjában az orvos-beteg, segítő-kliens kapcsolat áll. Olyan esetek kerülnek megbeszélésre a támogató légkörű csoportban, amelyekben az orvos, a segítő frusztrált, tehetetlen, amikor az eset őt a szokványostól eltérően foglalkoztatja, érzelmileg nagyon megterheli. Lehetőség nyílik a konfliktusos helyzetek elemző megbeszélésére, hosszú távon segítve a kommunikációt, a konfliktus és stresszhelyzetetek gyors felismerését, azok  kezelési technikáinak gazdagítását.

A folyamatos csoportmunka által a résztvevő orvos, segítő a munkája hatékonyságát fokozni tudja, kiteljesedhet szakmaiságában.

Pro bono Bálint-csoportot vezetünk Rajnai Nadinka kolleganőmmel minden hónap 1. keddjén 18.30-19.30 online, Zoom felületen.

Ha érdekel , kérlek jelentkezz a megadott elérhetőségeimen!

További részletek: www.balinttarsasag.hu

Megosztás:

Share on facebook
Facebook