Bálint-csoport

Bálint-csoport

Az orvosi és segítő szakterületeknek is megvan a maga szomatikus, a pszichés és a szociális dimenziója. Ennek felismerése, elismerése, művelése megkönnyíti a mindennapi gyógyító munkát, szinte elengedhetetlen egy mai modern társadalomban.

A Bálint csoportban résztvevő orvosoknak, nővéreknek, más segítő szakembernek nő a munkahelyi elégedettsége, jobb kapcsolatot teremtenek a páciensekkel, a kollégákkal, könnyebben döntenek, önismeretük mélyül, csoportos támogatást kapnak a nehéz esetek kezeléséhez.  A csoportmunka segíti őket az értékek, célok tisztázásában, érzelmi intelligenciát fejleszt, segít a kiégés megelőzésében, elmélyíti a szakmai önismeretet, komplex csoportos tanulási helyzetet teremt.

Egy orvos elmond egy esetet. Olyan történetet mesél, amely sokszor eszébe jut, akár otthon is, amikor már pihenne. Nyomasztja. Ha meglátja a pácienst, vagy tudja, hogy aznap meg fog jelenni, már összeszorul a gyomra.

Kinek nincs ilyen története? Kinek nincs ilyen esete?

A csoport számtalan nézőpontot, réteget bont ki. Egy színes, összetett kép áll össze a hallottakból. Az esethozó számára a történetnek, a páciensével való kapcsolatának új, eddig rejtett, nem tudatosuló aspektusai is feltárulnak. Míg korábban szívesen elkerülte volna a találkozást a páciensével, a csoport után kíváncsivá válik rá.

Az esetmegbeszélő Bálint csoport probléma orientált, középpontjában az orvos-beteg, segítő-kliens kapcsolat áll. A konfliktusos helyzetek elemző megbeszélése hosszú távon segíti a kommunikációt, a konfliktus és stresszhelyzetetek gyors felismerését, azok kezelési technikáinak gazdagítását. A folyamatos csoportmunka által a résztvevő orvos, segítő a munkája hatékonyságát fokozni tudja, kiteljesedhet szakmaiságában.

További részletek: www.balinttarsasag.hu

2024. 1. féléves online csoportok időpontjai: január 31., február 21., március 13., április 3., április 24., május 15., június 5., 18.30-20.30 között.

Részvételi díj: 4 400 Ft / alkalom

További jelenléti zárt szakmai csoportok Szekszárdon és Pécsen.

Megosztás:

Facebook