Mentálhigiénés tanácsadás

Személyes hatékonyságunk – mind a magánélet területén, mind a munka világában – elsősorban attól függ, hogyan bánunk önmagunkkal és másokkal.

Érdekes tény, hogy a testi higiénére rengeteg időt és energiát fordítunk napról napra. Iparágak épülnek rá. De mi a helyzet a mentális, a szellemi, lelki higiénével. Egyáltalán eszünkbe jut, jutott valamikor? Tapasztalataink szerint a mentális higiénénk méltatlanul el van hanyagolva. 

Pedig a hétköznapi életünk napról napra újabb kihívások elé állít mindannyiunkat, melyekre próbálunk gyors és hatékony megoldásokat találni. Bizonyított, hogy aki mentálisan egészséges nemcsak pozitív képességekkel rendelkezik, hanem a hátrányai ellenére is tudja, hogyan kell egy nehéz helyzethez hozzáállni, kezelni.

A mentális egészség összefügg az ember gondolkodásmódjával, érzelmeivel, valamint a mindennapi viselkedésével. Mindannyian magunkban hordjuk a változás, a fejlődés lehetőségét és kellő önismeret tükrében fejleszthetjük a velünk született problémamegoldó készségeinket és felszínre hozhatjuk rejtett „erőtartalékainkat”. Vegyünk hát egy frissítő mentális zuhanyt! 🙂

Itt, a mentálhigiénés tanácsadásomon. A LÉLEKÓRÁKON. Tanuljuk meg együtt, hogy is kell csinálni!

Azt tapasztalom, hogy a médiában megjelenő és elérhető megszámlálhatatlanul sok információ, önismereti, önfejlesztő, stresszkezelő technika mellett nélkülözhetetlen a személyes jelenlét, a személyes beszélgetés egy hiteles emberrel, egy tapasztalt szakemberrel. Aki személyre szólóan „feltérképez”, aki a konkrét problémára, helyzetre fókuszál. Egyéni helyzetmegoldásokat kínál.

Hiszen sokfélék vagyunk. Ami az egyikünknek könnyű, az a másiknak nehéz, és fordítva.

És, hogy könnyebb legyen, mikor fordulj hozzám, leírok néhány gyakori helyzetet, amivel eredményeink vannak:

  • túl sok stressz, állandó időzavar,
  • nehéz döntési helyzet,
  • konfliktus kezelés, 
  • testi tünetek, panaszok (kivizsgálás bármely szakaszában vagy ha csak azt szeretnéd tudni, hogy merre indulj el az „útvesztőben” pl. alvászavar, evészavar, pánik reakció, szorongás, krónikus fájdalom).
  • krízis (válás előtt-után-közben, gyász, munkahely elvesztése, betegség)
  • új élethelyzet (költözés, nyugdíjazás, előléptetés, házasság, gyermek születése, – kirepülése, megváltozott családi egyensúly)
  • poszt-covid tünetek, problémák.

Egyéni konzultáció online – előzetes időpont-egyeztetés alapján

Óradíj: 12 000 Ft / 55 perc

És végül egy kis szakirodalom:

mentálhigiéné  – a Wikipédia alapján – minden olyan tevékenység, melynek célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása, továbbá olyan multidiszciplináris, holisztikus szemléletű tudomány, amely támogatja és elősegíti a mentális egészséget és a mentális betegségek megelőzését a pszichiátria és a pszichológia segítségével, különböző tudományterületek (szociológia, pedagógia, orvostudomány, teológia, pszichológia stb.) ismereteinek integrálásával. Feladata lelki egészség elősegítése és megőrzése, illetve azon ismeretek és intézkedések felhasználása, melyek arra irányulnak, hogy megelőzzék a lelki rendellenességeket és javítsák az egyén pszichológiai beilleszkedését a társadalomba, illetve képességeit a harmonikus szociális kapcsolatok kialakítására.


Naptár

2024 július

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Megosztás:

Facebook