Rólam

Tanulmányok, kinevezések

1988 – 1994 Pécsi Orvostudományi Egyetem – Általános orvos
1994 – 2000 Pécsi Orvostudományi Egyetem – Háziorvos szakorvos
2009 – 2012 Peak Pilates System, USA, Esztergom – Pilates edző
2013 – 2015 PTE-BTK Pszichológia Intézet – Mentálhigiénés szakember és közösségi segítő
2014 – 2015 Magyar Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság – Bálint-csoport vezető
2017 – Címzetes főorvosi kinevezés
2021 – AMA – Spine up! Preventív gerinctréning oktató
2022 – AMA – Fascia tréning. Mobilizáció. Stretching – Core stabilizáció – Triplex tréning oktató

Tapasztalatok

1999 – 2021. Görcsönyi Háziorvosi Praxis – Háziorvos
1800 fős vegyes praxis, felnőtt és gyermek ellátással, iskola, óvoda és mini bölcsődei orvosi feladatokkal. Komplex tevékenység, igazi családorvosi munka ez a szó legnemesebb értelmében, a megszületéstől az élet végi ellátásig. Gyerekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel, ahol az orvos része a családnak, fontos, megbecsült része a közösségnek. Évente 14-17 ezer betegvizsgálatot végzek a rendelőben. A gyógyító munka mellett mindig is fontos része volt az életemnek a prevenció, az egészséges életmód, a betegségek okainak keresése, a pszichoszomatikus tünetek és panaszok felismerése, komplex kezelése, az ülő- és mozgásszegény életmód okozta betegségek megelőzése, kezelése. Kíváncsiságból és a betegek minél hatékonyabb és gyorsabb ellátási igényéből indultam további tanulásra, szakmai képzésekre, amikor a lányaim már nagyobbak lettek. Így végeztem el a pilates edzői és a mentálhigiénés tanulmányokat. Minden tudásomat azonnal átültettem a gyakorlatba és használom jelenleg is a gyógyító munka során. Így érzem magam hitelesnek.
2002 – PTE ÁOK Alapellátási Intézet – Egyetemi Tutor
Fiatalon hívtak vissza az egyetemre oktatni. Az első években orvosi kommunikációt oktattam az orvostanhallgatóknak. Ezután kapcsolódtam be a rezidens képzésbe, amelyben most is tutor vagyok. 4 éve Junior Bálint szeminárium néven 28 órás szabadon választható kurzust tartok a 3-6. évfolyamos regisztrált hallgatóknak. Eszközt adva a kezükbe a nehéz helyzetek kezelésére, a hatékony, személyre szabott kommunikáció gyakorlására, az egyéni különbségek megismerésére, az önismeret fontosságára. Kötelezővé tenném minden segítő foglalkozásban.
2012 – 2021. Test és Lélek Pilates Stúdió – Stúdióvezető, Pilates edző, Mentálhigiénés tanácsadó, Életmódtábor vezető
A nagy álmom megvalósulása. A szintézis. A saját stúdió. Pályázattal nyertem a lehetőséget 2012-ben. Test és lélek, egészség és egység a hitvallásunk. Segíteni szeretnénk azoknak, akik tenni akarnak önmagukért, hogy a rosszból jó, a jóból még jobb legyen. Személyre szabottan, kis csoportban vagy egyénileg. Testi és lelki gyakorlatokkal. Itt sikerült ötvözni az orvos, edző és mentálhigiénés énemet egy nagy gyakorlati egységbe.
2015 – Magyar Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság – Bálint-csoport vezető
2004 óta járok Bálint-csoportba. Ezek az esetmegbeszélő csoportok segítettek abban, hogy a mindennapok terheit, a nehéz betegeket le tudjam tenni. Fejlődjön az önismeretem, felismerjem és kezeljem a típus hibáimat, letegyem a mindennapok stresszét. És persze, hogy védekezzek a kiégés ellen. 2014-ben adódott a lehetőség, hogy csoportvezetővé váljak. Most már a kollégáknak és az orvostanhallgatóknak tartom a csoportokat.
2022 – Budapest XIII. kerület – Háziorvosi praxis – háziorvos
Új hely, új élet, új emberek, ahol minden folytatódik.

Megosztás:

Facebook